Met dit zonnige weer, blijft het leuk om alles uit de kast te trekken, om een lekker gerecht neer te zetten.
Gisteren van een paar simpele kippendijen, weer een heerlijke ovenschotel gemaakt, met verschillende mediteraanse smaken erin.
Heerlijk bij risotto en wat gestoomde groenten.
Voor de kip-ovenschotel heb je de volgende ingrediënten nodig, die je allemaal bij elkaar in een ovenschaal legt.
Een soort bedje voor de kippendijen.
Daar bovenop leg je de kippendijen en zet je de ovenschaal in de oven voor zo’n 45 minuten op 200 graden.
Ik heb voor kippendijen gekozen, omdat die lekker mals en sappig zijn in tegenstelling tot kipfilet.
Ook is het bereiden van kippendijen veel makkelijker, omdat je er in principe niet met je neus op hoeft te staan, zonder dat het droog word etc.
Een paar goede en lekkere kippendijen koop je vaak bij de poelier en je kunt ze met en zonder bot verkrijgen.
In de supermarkt liggen vaak ook wel kippendijen, maar deze zijn op de een of andere manier, vaak lang niet zo mals en sappig. Misschien omdat deze wel volgespoten worden met troep…?
Ook heeft de slager vaak wel kippendijen. En…..kwa prijs valt het allemaal wel mee bij een poelier of slager, want je krijgt meestal meer kwaliteit voor een goede prijs en door deze kwaliteit heb je vaak minder nodig.
Voor dit recept gebruikte ik een ovenschaal van 30 cm en 6 kippendijen.
Nodig:
– 6 kippendijen
– 1 grote rode ui fijngesnipperd
– 10 kleine trostomaten gehalveerd
– halve limoen in schijfjes
– 1 pakje gedroogde ham in stukjes gesneden
– halve rode paprika fijngesneden
– paar lepels zelfgemaakte rode tomaten tapenade
– 3 knoflooktenen grofgesneden
– 2 takjes salie
– 2 takjes tijm
– 2 takjes rozemarijn
– 2 takjes oregano
– vers gemalen peper
– zeezout
– flinke scheut olijfolie
– flinke scheut marsala wijn
– scheut witte/rode balsamico azijn
– klontjes boter voor bovenop de kippendijen
Ook lekker om brood in het vocht te dippen!!!