Sponsors

  • HULSKERS | Fotografie - Trouwreportages - Wall of Fame - Portret - Food
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.

Afgelopen weekend was het zover…onze eerste “proeven met”…

Deze eerste hebben we gedaan met whisky, omdat Karel dit wel een uitdaging vond. Niet een standaard whisky-proeverij, maar een proeverij waarbij gerechtjes en whisky samenkomen.

Een leuke club mensen uitgenodigd en een echte distilleerder uit het hoge noorden….Zarko van distilleerderij Alambik, kwam de avond aanvullen met een mooi verhaal over distilleren en liet ons hiermee kennismaken.

Al dagen bezig geweest met de voorbereidingen, zoals servies en bestek regelen, recepten en whisky’s testen en de heerlijke producten inkopen, waar we mee hebben gewerkt.

We hadden alles goed voorbereid , dus konden we goed van start en hebben het erg naar ons zin gehad .

 

 

 

 

 

 

 

De whisky’s en gerechtcombinaties die we hebben gebruikt zijn alsvolgt:

1. Garnalen-bitterbal op een bedje van mosterd whisky( Glen morangie sherryfinish) mayonaise en gefrituurde peterselie.

2. Koudgerookte zalm (van norzalm) en krokante tonijnsushi met een dressing van wasabi en soja.

Bijpassende whisky: Macallan Amber

3. Venkelsoep met daarin een torentje van gestoomde makreel en gerookte paling, kervel en dille.

Bijpassende whisky: Isle of Jura 10

4. Gegrilde coquilles op een noten/peterselie couscous met tuinkers, shiso en een wasabi-rucoladressing.

Bijpassende whisky: Old Pulteney 12

5. Stoofpotje van Texels lamsvlees met een aardappel/knoflook puree en gefrituurde asperges.

Bijpassende whisky: Springbank 10

6. Creme brulee met bitterkoekjes.

Bijpassende whisky: Auchentoshan 12

Een zeer geslaagd menu en erg lang om in 1 blog  te verwerken, dus ga ik de gerechten opsplitsen in meerder blogs, die de komende tijd voorbij zullen komen.

Uiteraard zijn er die avond nog wat foto’s genomen ……

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We hebben leuke reacties gehad en zijn helemaal enthousiast om een volgende “proeven met” te organiseren…..in 2014!

 

 

Categories: Culi

Comments are closed.