Sponsors

  • HULSKERS | Fotografie - Trouwreportages - Wall of Fame - Portret - Food
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.

We nemen een pompoen….eigenlijk was hij bedoeld om een soepje van te maken.

Gelukkig hadden we een groot stuk gekocht en konden we er zowel een soepje van maken als heerlijke pompoenmuffins.

Ik had nog een recept van Jamie Oliver liggen en ben aan het bakken gegaan.

Een lekkere muffin voor tussendoor en dus makkelijk mee te nemen naar mijn werk i.p.v. een plakje koek met boter.

Dit keer heb ik dus ook de luxe creme’s of toppings achterwege gelaten. Het recept was genoeg voor 24 stuks, dus heb ik het recept gesplitst in twee varianten.

De ene helft met walnoot en de andere helft met walnoot en gedroogde cranberry’s.

Je hebt nodig:

400 gram pompoen , ontdaan van schil en pitten.

250 gram lichte basterdsuiker

4 eieren

halve theelepel zeezout

300 gram (volkoren) speltmeel

2 volle theelepels (wijnsteenzuur)bakpoeder

een flinke hand walnoten, lekker grof

1 theelepel kaneelpoeder

1,75 dl extra virgine olijfolie

Verwarm de oven voor op 180 graden en zet papieren cups in de muffinbakvorm

 

Snijd de pompoen in stukjes en maak dit fijn samen met de olie in een blender of keukenmachine.

Doe dit daarna in de mengmachine (of beslagkom met garde) en voeg de suiker, ei, zout, speltmeel, bakpoeder, walnoten en kaneel toe en mix dit op een zachte stand, tot een mooi beslag.

Giet dit beslag in de cups en plaats de bakplaat in de oven voor zo’n 25-30 minuten.

Check na de baktijd of de muffins gaar zijn, door er een sateprikker in te steken en kijk of die er weer droog uitkomt, anders de muffins nog even wat langer laten bakken.

Voor de tweede ronde heb ik wat gedroogde cranberry’s in het beslag toegevoegd en dit ook weer in de cups gegoten en afgebakken in 25-30 minuten.

En lauwwarm ervan snoepen is absoluut een aanrader!!!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Categories: Culi

Comments are closed.