Sponsors

  • HULSKERS | Fotografie - Trouwreportages - Wall of Fame - Portret - Food
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.

Mijn Kumquat-boompje zat vol vruchten en dus werd het tijd om daar eens iets mee te doen.

Veel gezocht en gevonden , maar veel komt op hetzelfde neer wanneer je iets op siroop wilt maken.

Om het eerst eens te proberen heb ik halve hoeveelheden aangehouden, maar ik zal in de ingredientenlijst de daadwerkelijke hoeveelheden beschrijven.

 

 

 

 

 

 

 

 

200 gram kumquats, door midden gesneden en ontpit.

120 ml LICOR 43 (je kunt het ook met grand manier gebruiken)

100 gram ongeraffineerde grove rietsuiker

60 gram acacia-honing

120 ml water

5 steranijsjes

1 kaneelstokje

1 eetlepel zelfgemaakte vanille-essence (wodka met  opengesneden vanillepeulen maanden laten trekken)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Halveer de kumquats en haal de zichtbare pitten eruit(….kun je bewaren om zelf weer boompjes van te kweken 😉

Doe alle ingredienten in een pan en laat dit rustig tot koken komen en laat het dan nog 20-25 pruttelen/inkoken op een laag vuur, zodat het een stroperige vloeistof word en de vruchtjes zacht worden.

Haal het daarna van het vuur en laat het wat afkoelen, voordat je het in een schone glazen pot kunt scheppen en het in de koelkast kunt bewaren voor zo’n 1 a 2 week.(afgesloten)

 

 

 

 

 

 

 

 

Lekker bij ijs, een kaasplankje, een wildgerecht of rond de feestdagen in december.

Vaak kun je kumquats niet makkelijk in de supermarkt vinden en moet je ze zelfs bestellen bij de groenteboer…maar misschien heeft een goed gesorteerde markt ze ook wel. Ze worden het meest verkocht in de laatste drie maanden van het jaar, omdat ze veel rondom de feestdagen worden gegeten.

Gelukkig heb ik mijn eigen boompje……;-)

 

Categories: Culi

Comments are closed.