Nog steeds zijn we aan het oefenen met gerechtjes van de wijn en spijswandeling afgelopen maand.
En op de een of andere manier door onze nieuwe eetstijl en hebben we vaak alles ook nog gewoon in huis.
’s Ochtends op de markt hadden we al een lekkere roodbaarsfilet en coquilles gescoord, dus met dit laatste wilden we toch nog een receptje uitproberen, wat we toen zo lekker vonden.
En eigenlijk was het helemaal niet zoveel werk.
Wasabi-rucoladressing:
Neem een flinke hand rucola en voeg hier een flinke lepel wasabi en wat olijfolie aan toe.
Blend dit met de staafmixer of keukenmachine.
Proef hoe de smaak is en voeg eventueel nog wat peper en zout toe.
Doe dit mengsel in een zeefje boven een glas en druk het mengsel zo hard aan , dat het sap in het glas komt. (het pulp kun je weggooien of ergens anders voor gebruiken)
Daarna maak je wat couscous:
Neem wat couscous in een kom en schenk hierbij wat kokend water, zodat er een vingerkootje water bovenop de couscous ligt.
Laat dit 10-15 minuten intrekken, samen met wat couscouskruiden (kurkuma, koriander, komijn, zout, gember, kaneel, peper)
Hak ook alvast wat peterselie fijn , die je er als laatste nog even door kan scheppen.
Dan is het tijd om walnoten te hakken en wat tuinkers en shisokruid klaar te leggen.
Daarna bak je de coquilles even kort aan beide zijden, zodat ze net een mooi bruin kleurtje krijgen in wat olijfolie (of kokosvet)
Maak nu het bord op.
Eerst de couscous, daaroverheen wat gehakte noten, shiso en tuinkers.
Leg hier bovenop de coquilles en druppel de wasabi-rucoladressing hier overheen.
Een heerlijk lekker licht gerechtje voor lunch of gewoon zomaar tussendoor.
Dit is weer een favoriet geworden.
Dus nog even op een rij….wat zijn we nodig:
*couscous
*couscouskruiden (bouillon)
*gehakte peterselie
*rucola
*wasabi
*olijfolie
*peper en zout
*gehakte walnoten
*shisokruid (nootachtige basilicum uit azie)
*tuinkers
*coquilles
Bereidngstijd 15 minuten!