Al een aantal keer had ik wat op tv en internet voorbij zien komen…..heerlijke noten zelfgeroosterd met een beetje spice!
Er waren verschillende recepten op het net te vinden, maar heb er een beetje een eigen draai aan gegeven, want ik had vanalles in huis….behalve cayennepeper.
Maar na aan wat potjes kruiden te hebben geroken, toch een mooie combinatie gevonden.
Toen ze net warm uit de oven kwamen, kon ik er al niet vanaf blijven……
Ingredienten:
* 1 bakje ongepelde amandelen
* 1 flinke eetlepel honing
* 1 theelepel grof keltisch zeezout
* 1 theelepel cayennepeper of een mix van chinese 5 kruidenmix (spicey) en hot paprika.
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Bekleed een bakplaat met bakpapier .
In een bakje meng je de amandelen goed met de honing, zodat alle noten zijn bedekt.
Daarna leg je ze op de bakplaat en rooster je ze 10 minuten in de oven.
Ondertussen kun je het zout en de kruiden goed mengen in een potje of bakje.
Laat ze daarna afkoelen en bestrooi de amandelen met het zout/kruidenmengsel en laat dit even rusten.
Wanneer de amandelen verder zijn afgekoeld, kun je het met een vork even goed losroeren.
Serveer ze daarna in een bakje . (warm zijn ze ook erg lekker! )
Dit kun je natuurlijk met al je favoriete noten en kruiden doen, alleen moet je dan wel de ongeroosterde kopen in de supermarkt, markt of toko.