Sponsors

  • HULSKERS | Fotografie - Trouwreportages - Wall of Fame - Portret - Food
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.

Soms wil je wel eens wat anders dan het broodje met beleg tussen de middag, maar heb je niet alles in huis.
En toch….met wat simpele ingredienten kun je een heel lekker gerecht maken.
Zo had ik nog wat bladerdeeg in de vriezer en een hele bak vol cherry-tomaatjes.
Ik had al wat bladerdeeg hapjes met kaasjes en champignons gemaakt….dan nu maar eens kijken of ik een mediteraanse variant kon maken.
Dat is redelijk gelukt en het smaakte me goed en het was nog redelijk snel klaar ook….(ook niet geheel onbelangrijk)

Dit recept staat ook zeker weer in mijn favorietenlijstje, om snel en lekker op tafel te kunnen zetten, bij een gezellige zomermiddag in een mooi bebloemde tuin.

Voor dit recept heb je nodig:
3 plakken bladerdeeg ontdooit
15 tros/cherry tomaatjes gehalveerd
wilde kruidenspread of groene tapenade/pesto
1 sjalotje fijngesneden
handvol gesneden platte peterselie
balsamico cream/balsamico-azijnspray
olijfolie om te besprenkelen
peper en zout
italiaanse kruiden: basilicum, rozemarijn, tijm.
geraspte parmezaanse kaas (pittig)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Neem een bakplaat en leg hierop wat bakpapier.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Ontdooi 3 plakken bladerdeeg en leg deze ietsje over elkaar op de bakplaat, zodat je een mooie lange rechthoek krijgt. Druk de plakken een beetje aan elkaar.

Bestrijk 1,5 cm van de rand met wat ei of melk, zodat de kleur mooi glanzend bruin word.

Besmeer het bladerdeeg met een wilde kruidenspread of pesto, maar laat de randen van 1,5 cm vrij, zodat dit mooi omhoog kan komen in de oven)

Bovenop de spread komt een gesnipperd sjalotje en een handje vol fijngesneden peterselie.

Leg hier bovenop de gehalveerde tomaatjes, zodat het bladerdeeg mooi bedekt is.

Spray of besprenkel de tomaatjes met balsamico azijn en doe dit ook met de olijfolie.

Strooi er nog wat peper en zout over en de italiaanse kruiden.

Rasp hier nog wat parmezaanse kaas over en plaats de bakplaat in de oven voor 20 minuten.

 

Ik heb alle tomaatjes redelijk recht gelegd, zodat het bladerdeeg na het bakken mooi in repen gesneden kon worden.

Makkelijk en leuk, vooral ook als hapje op een feestje!

 

Categories: Culi

Comments are closed.