Sponsors

  • HULSKERS | Fotografie - Trouwreportages - Wall of Fame - Portret - Food
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.

Een aantal van jullie weten dat wij meedoen aan een 40 dagen zonder suiker dieet en hierdoor komen we een helehoop producten tegen, waarvan je niet vewacht dat er suiker inzit en dat het er dan wel inzit.
Zo aten we tijden geleden regelmatig kip tandoori en hadden we hier wel weer zin aan.
Maarja….zo’n pakje uit de winkel waar al die marinades en mixen al kant en klaar inzitten, is voor ons nu een NO GO!
Want…daar zitten geraffineerde suikers in.
Het is net alsof heel Nederland alleen nog maar suiker eet, zonder dat we het weten……
Maar goed, dus aan de slag met een zelfgebrouwen tandoorikruiden mix.
Tandoorikruiden bestaan uit veel kruiden, die je veelal vaak wel in de keuken hebt.
Het enige wat je nodig hebt is een vijzel en wat kruiden en specerijen
Daarna kun je de kruidenmix met wat olie en eventueel wat volle yoghurt mengen en je kip hierin laten marineren.
Na het marineren bak je de kip en tijdens het bakken voeg je nog wat creme fraiche toe.
Ondertussen heb je natuurlijk al de rijstkoker aan staan en echt waar….het is net zo snel als uit een pakje van de supermarkt.

Voor de tandoori kruidenmix heb je nodig:
1 tl. zwarte peper
2 tl. ketoembar ( korianderkorrels of poeder)
4 kruidnagels
1 tl. chiliflakes of 1 halve verse rode peper
1/2 tl. nootmuskaat
2 tl. djinten ( komijn)
1/2 eetl. djahe (gember), wat verse gember kan ook
2 eetl. zoete paprika
1 tl. ceylonkaneel
1tl. keltisch zeezout
Wat olijfolie om het lekker smeuig te maken, zodat de kip lekker kan marineren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Categories: Culi

Comments are closed.