Sponsors

  • HULSKERS | Fotografie - Trouwreportages - Wall of Fame - Portret - Food
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.

Nog steeds hadden we strengen met knoflook hangen en het werd tijd om daar eens iets mee te doen.
Ik had al eens knoflook gepoft in de oven om het met een aardappelpuree te vermengen, wat heerlijk was. Maar nu ging ik op zoek naar een soort van soep.

 

 

 

 

 

 

 

 

En zo vond ik een soep van gepofte knoflook uit een allerhande uit 2009. Een soep voor 8 personen met heel veel knoflook.

Hiervoor heb je nodig:

4 bollen knoflook
30 gram roomboter
3 uien, gesnipperd
3 laurierblaadjes
1 mespunt kruidnagelpoeder (of twee grote gevijzelde kruidnagels)
3 eetlepels speltbloem (bloem)
375 ml biologische slagroom
1,5 kippenbouilliontablet

Verwarm de oven vast voor op 160 graden.
Leg de bollen knoflook in een ovenschaal of gewoon op de bakplaat en pof ze in 45 minuten mooi zacht.
Neem de knoflook uit de oven en laat ze even afkoelen.
Verhit intussen een soeppan en smelt hierin de boter.
Fruit hier de gesnipperde ui in aan, samen met de laurierblaadjes en het kruidnagelpoeder.
Laat dit 10 minuutjes op een zacht vuurtje goed fruiten.
Pel de knoflook en doe de teentjes in een pureeknijper of knijp ze gewoon met je handen uit.
Voeg de knoflookpuree met de bloem toe aan het uimengsel in de pan.
Fruit ook dit nog een minuutje mee.
Voeg hier de room en 1 liter water aan toe en breng het aan de kook.
Voeg nu de kippenbouilliontabletten toe en laat het geheel zachtjes doorkoken op een zacht/matig vuur voor zo’n 30 minuten.
Plaats de deksel schuin op de pan en pas op dat het niet overkookt.
Verwijder na 30 minuten de laurierblaadjes en pureer de soep met een staafmixer.
Eventueel kun je de soep nog zeven, maar dit hoeft in principe niet meer.
Breng de soep op smaak met wat peper en zout.

(garnering: platte peterselie)

 

Categories: Culi

Comments are closed.