Sponsors

  • HULSKERS | Fotografie - Trouwreportages - Wall of Fame - Portret - Food
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.

Op onze vakantie naar La Palma jaren geleden, hebben we kennis gemaakt met pulpo op een hele simpele, maar lekkere manier. Alleen is het vaak zo , dat inktvis/octopus vaak zo snel taai word, wanneer je het bakt. Daarom vinden veel mensen het ook niet lekker.
Ik moet ook eerlijk bekennen, dat toen ik voor het eerst pulpo tentakels op mijn bord kreeg…ook wel even schrok. Zo van ” moet ik dat opeten”
Het eerste hapje dan maar met ogen dicht en nu jaren later, vind ik het zo lekker.

Na veel oefenen hebben we uiteindelijk ook een manier gevonden om hem toch mals te kunnen eten. Want ik de middellandse zeegebieden, zijn ze vaak ook helemaal niet taai.
Je leest verhalen over het drogen van je pulpo in de tuin, of het beest flink toetakelen met een honkbalknuppel.
Maar wij koken hem inmiddels eerst en bakken hem daarna kort om een supermals stukje pulpo te kunnen eten.

Nodig:

Een grote pan met kokend water, waar wat ‘sole’ water aan is toegevoegd. ( een zoutoplossing van keltisch zout met water)
Een pulpo
Laat de pulpo ongeveer 2 uurtjes koken en haal hem vervolgens uit het water en laat hem wat afkoelen, voordat je de tentakels in stukjes of ringetjes gaat snijden.
Neem een bakpannetje en bak de pulpo even kort in wat olie en serveer het daarna met paprikapoeder erover, zodat iedereen lekker met zijn vork een stukje mee kan prikken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sole water is een zoutwater oplossing van Keltisch zeezout.
Je maakt dit door een fles te nemen en te vullen met koud (mineraal) water.
Je voegt ongeveer 1/3 zout toe en laat het steeds een beetje oplossen, totdat alles is opgelost. Er mogen best wat korreltjes op de bodem blijven liggen.
Dit Sole water kun je bijvoorbeeld gebruiken om je aardappels of groenten extra smaak te geven bij het koken.
Ook kun je sole gebruiken als jus over de aardappelen.
Het klinkt heel erg zout, maar de smaak is erg mild.
Ook kun je dit sole water goed gebruiken als mondwater.

Zoals ik al eerder heb verteld is handgeschept zeezout gezond ipv ongezond.
Het zorgt voor een verlaging van je bloeddruk ipv verhoging.
Zie mijn eerdere blog over: je hebt zout en zout! http://www.madebymargreet.nl/?p=139

 

Heb je nog wat pulpo stukjes over, dan kun je ze nog even in de koelkast bewaren in een mengsel van olie met kruiden, knoflook en peper.
Dan kun je het nog een keer koud door een salade mengen.

Categories: Culi

Comments are closed.