Toen ik een aantal jaar geleden voor het eerst bij een mexicaans restaurant kwam, maakte ik gelijk kennis met een superlekkere kaasdip.
Na veel oefenen thuis, kwam ik erachter dat hij op verschillende manieren te maken is, maar altijd goed past bij tortilla chips, of een lekker broodje om mee te stippen.
Gewoon zo’n dingetje dat je op tafel zet en waar je met zijn allen lekker van stipt.
Neem een ovenschaaltje en doe daar kaas, tomatenpuree en kruiden in.
Nu klinkt dit natuurlijk wel heel erg makkelijk, maar omdat je er zo eindeloos mee kan varieren, kun je kiezen voor verschillende soorten kaas en kruiden. Maar ik zal wat voorbeelden opnoemen.
Hou je bijvoorbeeld van mild:
-roomkaas
-tomatenpuree
-graspte oude kaas/ cheddar kaas
-peper/zout
-groene verse kruiden zoals…peterselie, bieslook etc.
Hoe je van pittig:
-camemberkaasje
-tomatenpuree
-geraspte pittige parmezaanse kaas
-gesneden lente-ui
-gesneden rode peper
-verse groene kruiden
Kwa verhoudingen kun je helemaal zelf kiezen wat je wilt, want het hangt ook een beetje af, hoe zo’n grote ovenschaal je neemt.
Verwarm de oven voor op 180/200 graden.
Doe de ingredienten in een ovenschaal en zet dit ongeveer 10 minuten in de oven, daarna haal je de schaal even uit de oven en roer je de ingredienten goed door elkaar.
Strooi er nog even wat geraspte kaas op en plaats de schaal nog even weer voor 10 minuten terug in de oven.
Daarna is het klaar en kun je lekker dippen.
Ook kun je ipv roomkaas, crème fraiche of zure room gebruiken, helemaal naar jouw smaak.
Allerlei varianten in kaas: brie, camembert, schimmelkaas, cheddar. Ik moet er wel bij zeggen , dat het met een romige kaas vaak wel wat langer vloeibaar blijft bij het eten ervan. Dus gebruik niet alleen geraspte kaas.
Oefen en varieer eens met ingredienten en hoeveelheden.