Het is alweer half januari, een maand die koud is , maar er niet koud uitziet.
Altijd als ik een gerechtje maak met in mijn hoofd deze te pairen met thee, dan
moet ik in dit jaargetij al snel denken aan zwarte thee, oolong thee of gefermenteerde thee.
Dit komt door het verwarmende effect van zwarte thee en vooral ook de warme kleuren.
Zo had ik onlangs deze gevulde champignons gemaakt met daarin een vulling gebaseerd
op blauwaderkaas.
Gewoon om lekker te eten met een glas thee erbij. Dus in plaats van de traditionele borrelplank.
De thee die we er bij dronken was deze keer een gefermenteerde thee en haalde
heel erg mooi de smaken van de champignon en de blauwaderkaas naar voren.
We gaan weer leuke smaakcombinaties en smaaksensaties bedenken dit jaar.
Ik heb weer een aantal leuke en lekkere theesoorten geproefd het afgelopen jaar, om
daar weer eens lekker mee uit te pakken.
We zitten nog in de wintermaanden, dus het zal vooral comfort-food worden 😉