Hier hebben we wel zin in een beetje zomer!
Voor dat zomerse gevoel moet je gewoon lekkere dingen in huis halen, om je te wanen alsof je op een vakantie adres zit.
Onlangs heb ik wat thee laten overkomen vanuit de Azoren, tropische eilanden vlakbij Portugal.
Een heerlijke frisse, groene thee met grassige en lichte noot tonen.
Daar hoort natuurlijk een hapje bij waardoor je je nog meer in Zuid Europa waant.
Een toast met wat sla uit de tuin, een schapenkaas uit Spanje en mossels in pittige saus gevangen voor de kust van Portugal.
De schapenkaas uit Spanje, komt uit de streek La Mancha en wordt van het Manchega schapenras gemaakt.
De Manchego kaas wordt meestal minimaal 3 maanden gerijpt, heeft een hoog proteïne gehalte en wordt veel in de tapas keuken gebruikt.
Het is een compacte kaas, die hoe langer hij rijpt, meer gaat brokkelen bij het snijden.
Deze kaas heeft een lichte botersmaak en heeft wel wat weg van een echte Engelse Cheddar kaas. Een beetje romig, met een licht pikant randje. Je proeft goed dat het een schapenkaas is.
Sommige Manchego kazen worden wel 2 jaar gerijpt, hierdoor bevat deze kaas weinig lactose.
Door de warmte van de groene thee van de Azoren, komen zowel de zoete smaken van de kaas naar voren als ook de smaak van de mosselen in pikante saus.
Dus proef je de ingrediënten op deze toast optimaal.
Daarnaast schoont de thee de mond, zodat elke volgende hap, telkens weer opnieuw wordt ervaren.
De Manchego is een ietwat drogere kaas in de mond en door de toevoeging van thee wordt hij romiger en filmender in de mond.
Deze zelfde Manchego kaas, kun je ook heel goed combineren op het kaasplankje met een kweeperen pasta.
Serveer er dan een Chinese Oolong thee, zoals een Tie Guan Yin bij, hierdoor, wordt de combinatie kaas en kweeperen pasta nog fruitiger bloemiger, zoeter en filmend in de mond.
Wat mij betreft wordt het een zomer vol zon en vakantiegevoel!