De kerstdagen zijn weer voorbij en we hebben het dit jaar vrij simpel gehouden, maar door de toevoegingen van thee en kruiden was het toch een compleet kerstdiner.
Zo dronken we we bij ons stukje varkensschenkel uit de oven een glas zwarte thee uit Yunnan….een golden snail. Opgerolde tips, met gouden randjes.
Bij de varkensschenkel aten we stoofperen, die waren gekookt in sap van Hibiscus.
Het dessert bestond veelal uit chocolade en room en daar dronken we een zwarte thee met aroma van lychee bij. Heerlijk fruitig en verfrissend.
De stoofpeertjes in Hibiscus waren een probeersel, maar hebben erg goed uitgepakt.
Eigenlijk waren ze niet eens heel veel anders van smaak, dan stoofpeertjes gemaakt met rode wijn en port.
Het was wat fruitiger en dan bedoel ik dat de perensmaak wat meer naar voren kwam en ze lekker fris, maar toch heerlijk zoet waren.
Een echte aanrader….ik denk dat als je het er niet bij verteld, dat mensen niet eens 1, 2, 3 merken dat het zonder wijn is gemaakt.
Omdat ik er zo enthousiast over ben, deel ik het recept natuurlijk op deze blog.
Voor 8 stoofperen gebruikte ik de volgende ingrediënten:
– 8 stoofperen, geschild
– 25 gram gedroogde hibiscus bloemen (Afrika)
– 100 gram kristalsuiker
– 1 bio citroen, sap en zest
– 1 bio sinaasappel, sap en zest
– 3 steranijs
– 1,5 liter water
Doe alles in een pannetje, zo groot dat de peertjes mooi rechtop blijven staan en net onder vocht komen te staan (1,5 liter).
Breng het geheel aan de kook en laat het daarna zo’n 2 tot 2,5 uur zachtjes doorkoken.
Controleer af en toe even of de peren nog onder vocht staan.
Hibiscus geeft in eerste instantie minder felle rode kleur af dan met wijn, maar op het eind kleuren ze prachtig rood.
Wanneer je de peertjes wilt laten af koelen dan doe je dit in het pannetje met vocht, zodat kleuren en smaken goed kunnen intrekken.
Na het eten van de peertjes hebben we het stoofvocht laten inkoken, tot een mooie siroop dat je kunt gebruiken voor toetjes en bij kaas ;-).