Sponsors

  • HULSKERS | Fotografie - Trouwreportages - Wall of Fame - Portret - Food
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.

In de zomer zijn we gek van thee, omdat het verfrissend werkt.
Warmte zorgt ervoor dat het lichaam gaat afkoelen in warme periodes.
Maar thee kun je in de zomer ook goed drinken als een ijsthee, cocktail, mocktail of teasecco.
In de winter drinken we graag iets warms, iets warms in onze handen, met of zonder een scheutje alcohol.
Thee leent zich hier goed voor….door de diverse soorten thee en varianten hierbinnen kun je vele kanten op.

Maar rond de feestdagen in de winter is het erg leuk om thee te combineren met het kerstdiner, voor elk soort type gerecht is wel een thee te vinden.
Denk bijvoorbeeld aan een Oolong thee bij een fruitig couscous gerecht of een stevige Assam bij een stoofpotje. Een gefermenteerde thee bij paddestoelen, bietjes of truffel, maar ook als digestief.
Bij een kaasplankje met aanwezige blauw schimmelkaas past bijvoorbeeld een goede gerookte thee.
Ga je voor vis, zoek het dan meer in de groene theesoorten.

Serveer bij het diner de thee in een mooi glas en garneer het bijvoorbeeld met winterse bessen of kruiden.
Verse cranberry’s geven bijvoorbeeld een mooie kleur, rozemarijn geeft een heerlijke winterse geur, een beetje zeste van sinaasappel of een stokje kaneel doet het altijd goed in de winter.

D7S_3951 D7S_3952

 

 

 

 

 

 

Maar ook gezellig in het winterse landschap, gezellig met vrienden of familie….een glaasje glühwein, warme appelsap met amaretto, Rooibos met appelcider, thee met een tik of gewoon een glaasje warme gerookte thee, geserveerd in een bijpassend glas….thee maakt het gezellig.

D5C_1695 D5C_1703

 

 

 

 

 

 

Maar het winterse landschap bied ook uitkomst voor diegenen die van koude thee houden, subtiel en zoet van smaak.
Ijsthee bereiden volgens de ice brew methode is natuurlijk leuk om eens te proberen met sneeuw, wanneer er een  vers pak schoon sneeuw ligt. Voor deze ijsthee probeerde ik een Gyokuro Pine Breeze…..heerlijk!

D7S_3955 D7S_3963

 

 

 

 

 

 

Ze zeggen wel eens , thee is de nieuwe wijn…..dat is natuurlijk niet helemaal waar, maar thee begint toch echt zo langzaam aan steeds populairder te worden, want ook thee kun je op diverse manieren bereiden, serveren en nuttigen.
Proost!

Categories: Slider, Thee Blog

Comments are closed.