Jägerthee….of ook wel thee met een tik!
Typisch een drankje voor op de piste, in het bos of op de koude winteravond bij de haard.
Veel mensen kennen thee, maar weten niet dat je dit ook heel goed kunt aanvullen met alcohol.
Serveer het in een mooi glas en je maakt helemaal de blitz op een gezellige vrienden of familie avond.
Je kunt er verschillende soorten zwarte thee voor gebruiken, maar diegene die ik gebruik zijn Ceylon of een Ambootia van redelijke kwaliteit.
Voor 1 glas:
3 gram Ceylon thee
2 stokjes Ceylon kaneel
2 kruidnagels
1 steranijs
paar venkelzaadjes
Neem een glas en doe hierin een theezeef.
De theezeef vul je met de bovenstaande ingrediënten.
Hierover schenk je 160 ml gekookt water en dit laat je 3-4 minuten trekken.
Haal de zeef uit het kopje en voeg:
15 ml bruine rum of bruine jenever toe en roer dit even door.
Daar schenk je er nog 20 ml Jagermeister toe.
Serveer eventueel nog met een stokje kaneel, een takje rozemarijn of sinaasappelschil.
Proost!, op warme handen en rode wangen!