Sponsors

  • HULSKERS | Fotografie - Trouwreportages - Wall of Fame - Portret - Food
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.

De zomer lijkt weer voorbij en dan krijg je ineens zin in de najaars schotels. Stampotten, soepen, stoofpotten en hartige taarten.
Zo had ik al dagen zin om iets met prei te maken….heel gek eigenlijk want zo gek op prei ben ik helemaal niet 😉
Een hartige taart leek mij wel wat, maar ik had niet alles in huis en de kids reageren weer flink op koemelk, dus ook daar moest ik weer wat rekening mee houden.
Zoeken op het internet kwam ik eigenlijk niet tegen wat ik graag wilde en ging dus zelf aan de slag. En ….best goed gelukt, al zeg ik het zelf. Zelfs van Karel mocht ik hem vaker maken…die is helemaal niet van de  avondgerechten waar deeg in zit verwerkt.

Ik heb gebruikt:
1 pak quiche en hartige taart deeg van tante fanny 330 gram (vegan)
1 prei in fijne ringen gesneden
1 grote ui, fijngesnipperd
1 grote teen knoflook, fijngesnipperd
1 bakje spekreepjes
1 kleine courgette in blokjes
4 eieren
125 ml haverroom van oatly (vegan)
½ tl marjoraan
peper
zout

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Vet een ovenschaal in met een doorsnede van 24 cm met een beetje olijfolie.

Verhit een beetje olijfolie in een pannetje en fruit hierin de ui en knoflook, laat het niet aanbranden.
Voeg de prei toe en laat deze meebakken voor een minuut of 4.
Laat dit preimengsel uitlekken op wat keukenpapier.
Bak in dit zelfde pannetje zonder toevoegen van olie of boter de spekreepjes mooi bruin.
Ook deze laat je uitlekken op een stukje keukenpapier.
Daarna bak je de courgette met een klein drupje olijfolie tot ze net bruin worden.
Ook deze laat je even uitlekken op keukenpapier.

Ondertussen doe je de eieren in een kom. Schep hier 2 tot 3 eetlepels ei uit en houd deze apart voor het afwerken van de taart.
Voeg bij de eieren in de kom de room, het peper, zout en majoraan. Mix dit goed met elkaar.

Haal het deeg uit de verpakking en plaats deze in de ingevette ovenschaal. Laat de randen van het deeg over de zijkanten van de ovenschaal vallen, maar laat ze er aan zitten, deze klap je op het eind weer terug.
Dan begin je met het vullen van de taart. Eerst een laagje courgette, een laagje spekreepjes en dan het prei-mengsel.
Voeg dan het eimengsel toe.
Als laatste vouw je de randen deeg weer voorzichtig naar binnen en bestrijk je deze met het achtergebleven ei.
Plaats de preitaart in de oven voor zo’n 35 minuten.

21752803_1652887371429735_2948549011824856739_o

Categories: Culi

Comments are closed.