Aankomende zondag is het weer moederdag en heel eerlijk gezegd, heb ik daar niet zoveel mee.
Sowieso niet met al die “verplichte” dagen.
En in plaats van verplichte bezoekjes en presentjes trakteer ik mijzelf en mijn moeder gewoon op een lekkere kop thee.
Een beetje anders dan anders en toch net dat ene feestelijke tintje….meer is er niet nodig!
Deze Earl Grey latte heb ik al eens eerder gemaakt met bijpassende cupcakes, die ook nog steeds favoriet zijn.( earl grey latte/cupcakes)
Hiervoor ga je een sterke pot Earl grey thee zetten.
Niet door je thee lang te laten trekken, maar door iets meer thee te gebruiken dan normaal. (dubbele hoeveelheid)
Dit laat je 3 tot 4 minuten trekken.
Earl grey zet je met water van 95-100 graden. (net tegen de kook)
Ondertussen zet je een pannetje op het vuur en verwarm je de melk. In neem amandelmelk, maar gewone volle melk kan natuurlijk ook.
Wanneer het goed warm is maar niet kookt, zet je het vuur uit en ga je met de melk opschuimer aan de gang.
Of je nou kiest voor een opschuimzeefje of voor een electrische opschuimer, dat maakt niet uit.
Schenk in een glas of beker 2/3 Earl grey thee en vul dit aan met 1/3 opgeschuimde amandelmelk en schep er nog wat extra schuim op
Ik kies voor amandelmelk , omdat gewone melk de smaak van Earl Grey helemaal weg kan halen. Nu voegt het juist een extra smaak toe.
Als laatste voeg je een halve theelepel vanille extract toe en garneer je het melkschuim met wat rozenblaadjes. (gewoon omdat het leuk is en een lekkere geur afgeeft)
Tip: Hoe zet ik een goede pot Earl grey thee?
Neem een pot van een liter en schep hierin 2 maatscheppen thee (15 gram)
Schenk hierover het warme water. (bij voorkeur Spa blauw)
Laat het 3-4 minuten trekken.
Bij het uitschenken gebruik je een zeef. Wanneer thee los in de pot trekt, hebben de blaadjes meer ruimte om smaakaroma’s af te geven.
Vind je dit teveel werk kun je natuurlijk een “groot” thee ei/zeefje gebruiken.