Al vaker zag ik eens een gele bloemkoolsoep voorbij komen. Het leek mij heerlijk, maar bloemkool?….niet echt mijn favoriet, behalve als kleine rauwe roosje bij de BBQ 😉
Toch houd ik erg van de Oosterse keuken en de smaken uit India doen het hier in huis ook erg goed.
Al een paar dagen lag er een bloemkool in de koeling naar mij te lonken en iedere keer, ging de deur weer dicht.
Tot afgelopen weekend! Het moest er nu toch eens van komen….een gele, pittige bloemkoolsoep.
En….hij mag blijven! Deze moet ik bewaren…dus komt hij op deze blog. Ik ken mijzelf lang genoeg dat losse papiertjes binnen een week zoek raken. Dus voor deze week weer voorbij is, nog gauw even in mijn digitale kookboek opslaan 😉
Benodigdheden 4 personen:
– 1 hele bloemkool
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 tl keltisch zeezout
– 1 eetlepel roomboter (ongezouten)
– 2 uien gesnipperd
– 2 tenen knoflook gesnipperd
– 1 theelepel kerriepoeder
– 1 theelepel cayennepeper
– 1 theelepel kurkumapoeder
– 1 liter kippen of groentebouillon (vega)
– 200 ml kokosmelk
-2 eetlepels fijngesneden peterselie
Verwarm de oven voor op 230 graden celsius en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
De bloemkool verkruimel je tot kleine roosjes en wrijf je in met de op de bakplaat.
Plaats de bakplaat in de oven en rooster de bloemkool ongeveer 20-25 minuten.
Smelt de boter in een pannetje en fruit hierin de ui en de knoflook.
Voeg hier de kerriepoeder, cayennepeper en kurkuma aan toe en bak dit even kort mee, tot het lekker geurt.
Voeg nu de bloemkool toe samen met de bouillon.
Laat het geheel 10 minuten doorkoken en voeg daarna de kokosmelk toe, die je ook nog even weer 2 minuten mee kookt.
Met een staafmixer pureer je de soep, tot een mooie homogene massa.
Bij het serveren voeg je de gesneden peterselie toe.