Soms krijg je een thee voor je neus, waar je heel snel bepaalde geuren uit kunt halen.
Zo had ik een thee van Dille & Kamille…..die ik voor de workshops zou gebruiken….Mao Feng heet deze.
Een frisse thee met heel veel groene groenten tonen.
Dit was dus wel een geschikte thee om te kunnen combineren met een erwten-tapenade, om de nadruk te leggen op de frisse en groenten tonen die worden versterkt.
Ook kunnen de pijnboom pitten en feta kaas die ik als decoratie heb gebruikt, goed samen met deze thee.
De erwten-tapenade is vrij simpel gemaakt en is leuk als hapje bij de borrel/thee, maar ook erg lekker als groentespread voor op brood.
Je hebt hiervoor nodig:
-250 gram diepvries erwten (half pak)
-halve courgette
-halve komkommer
-2 eetlepels olijfolie ev.
-versgemalen peper en zout
-1 eetlepel vers en fijngesneden munt
-2 eetlepels pijnboompitten geroosterd
-half pakje feta kaas (of alleen geit) verkruimeld
-1 tl citroensap
Zet een pannetje met water en een klein beetje zout op het vuur en kook het water.
Ondertussen snijd je de komkommer en courgette in fijne stukjes …..let op!…haal de waterige kern eruit.
Wanneer het water kookt, voeg je de nog bevroren doperwten toe en kook je deze maximaal 5 minuten.
Deze haal je eruit en spoel je af met koud water.
Daarna doe je de fijngesneden courgette in het kokende water en laat je deze maximaal 1 minuut koken.
Ook deze haal je eruit en spoel je met koud water af.
Wanneer de doperwten zijn afgekoeld doe je ze in een blender/keukenmachine/kommetje met staafmixer met de olijfolie en pureer je deze kort. Het hoeft geen gladde emulsie te worden.
Doe de doperwten puree in een kom en voeg hier de kort gekookte courgette en fijngesneden komkommer aan toen en mix dit goed. Ook voeg je wat citroensap toe voor de frisse smaak en kleur.
Breng dit op smaak met versgemalen peper en wat zeezout.
Nu kun je de verse fijngesneden munt erdoor roeren.
Decoreer het geheel af met wat achtergebleven courgette en komkommer, wat verkruimelde feta, beetje verse munt en de geroosterde pijnboom pitten.