Sponsors

  • HULSKERS | Fotografie - Trouwreportages - Wall of Fame - Portret - Food
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.

De zomer laat zich dit jaar niet op zijn best zien en is een bbq avond hier momenteel erg schaars.
Wanneer zich de zonnestralen zich in het weekend laten zien en er ligt een lekker stukje vis of vlees in de koeling dan gaat de bbq natuurlijk zo snel mogelijk aan.
Afgelopen weekend hebben we dan eindelijk dat ding weer eens aangestoken en hebben we er dan ook het hele weekend gebruik van gemaakt.
De ene dag hebben we heerlijke malse spareribs zelf voorbereid/gemarineerd en afgebakken op de bbq en de andere dag hebben we een heel scala aan vis op de bbq gelegd om toch dat zuiderlijke zomerse gevoel van onze vakantie in de zon weer even terug te halen.

Op de markt kochten we forel, sardientjes en kleine rode mul.
Allemaal visjes die prima op de bbq kunnen.
Sardientjes gewoon puur met sole-water en de forel gevuld met citrusfruit en kruiden…..verder niks meer en niks minder. Zo simpel mogelijk is vaak het lekkerst, vooral wanneer het om verse vis gaat.
Met de rode mul wilden we nog iets extra’s doen en hebben deze gegaard in een oude krant.
Eigenlijk zo simpel en ouderwets als maar kan, want een krant isoleert en houd dus goed de warmte vast, zodat de vis goed kan garen.
En een krant heeft iedereen toch nog wel!
De kranten van tegenwoordig hebben andere inktstoffen en kunnen dus prima gebruikt worden, zonder er ziek van te worden.
Let wel op dat je krant droog word in de bbq en uiteindelijk in de fik kan vliegen, dus voorzichtigheid is geboden.
Over het algemeen wanneer je mul koopt, zijn ze wat groter dan die wij kochten en zullen ze zo rond de 20 minuten gegaard moeten worden.
Wij hadden kleintjes en deze hebben dan ook maar 7 minuutjes op de bbq gelegen en waren perfect!

Je kunt ze vullen en op smaak brengen naar eigen wens en zo hielden wij het simpel, omdat de rode mul al een hele lekkere smaak van zichzelf heeft.
Ook kun je prima het levertje eten, deze smaakt ook erg goed.
Zorg ervoor dat je vis schoon is en ontdaan van het darmgebeuren aan de binnenzijde van de vis.
Ben je daar zelf goed in, dan doe je het zelf en anders laat je hem schoonmaken door de visboer.
Breng het visje op smaak met peper en zout, zowel de binnen als de buitenkant.
Vul hem met wat citroenschijfjes en wat verse kruiden uit de tuin, zoals peterselie, kervel of bieslook.
Snijd een sjalotje in fijne ringetjes en doe dit er ook bij.
Plaats het visje op een goed nat gemaakte krant en pak/rol het mooi in.
Plaats dit pakketje op de bbq, waarvan de kooltjes geen vuur meer afgeven, maar enkel warmte.

Je bent dus nodig:
-rode mul (4 kleintjes)
-versgemalen peper
-keltisch zeezout
-1 citroen in schijfjes
-handje peterselie fijngesneden
-handje kervel fijngesneden
-handje bieslook fijngesneden
-BBQ
-oude krant, nat gemaakt

www.madebymargreet.nl_DSC_0611www.madebymargreet.nl_DSC_0621www.madebymargreet.nl_DSC_0625www.madebymargreet.nl_DSC_0626www.madebymargreet.nl_DSC_0627

Categories: Culi

Comments are closed.