Een mooi stukje dun naanbrood is heerlijk om te gebuiken als wrap.
Regelmatig maken we zelf wraps, maar tot nu toe springt deze variant er toch wel bovenuit!
Een naanbrood hoort wat dikker te zijn dan een wrap, maar wij hebben het deeg toch bereid als een wrap en dit wil PRIMA!
Je kunt er van alles invouwen…groenten, vlees, vis, sausjes en in elk geval een hoop plezier!
Voor onze naanwraps ben je nodig:
-4 gram droge gist
-1 tl bloemenhoning
-een dikke eetlepel ghee
-250 gram speltbloem
-snuf keltisch zeezout
-3 eetlepels volle geitenyoghurt (kan ook gewone yoghurt)
1. meng de gist met honing en 125 ml lauw water. Laat dit 5 minuten staan.
2. smelt de ghee in een pannetje
3. ondertussen meng je de bloem met het zout en maak je hierin een kuiltje.
4. voeg het gistmengsel toe en kneed dit door.
5. voeg daarna de ghee en de geitenyoghurt toe.
6. meng dit tot een mooi samenhangend deeg en kneed hier een mooi bal van.
7. laat dit deeg in een bebloemde schaal rijzen (30 min tot 1 uur)
8. rol de bal voorzichtig uit tot een slang en snijd de slang in 8 stukken.
9. de 8 stukken rol je tot balletjes en daarna rol je deze uit met de hand of een deegroller op een bebloemd aanrecht.
10. ondertussen verhit je een pan zonder vet.
11. dan kun je beginnen met het bakken van de uitgerolde naans.
12. verhit de naan ongeveer 2 minuten aan beide kanten in de pan. Je zult zien dat de naans bol gaan staan in de pan en dat is een goed teken dat ze garen.
Check de onderkant en draai ze om.