Enige tijd geleden had ik een heerlijke pukka curry van Jamie Oliver gemaakt.
Inmiddels hebben we hem al meerdere keren gemaakt, omdat we hem zelf geweldig vinden.
Een aantal mensen in onze omgeving waren al aan het zoeken geweest naar dit recept op deze blog, maar konden hem niet vinden…..en wat blijkt!…..dat klopt, want schijnbaar ben ik hem helemaal vergeten met jullie te delen, dus…bij deze kunnen jullie ook aan de slag met deze heerlijke drumsticks!
In dit recept zitten kikkererwten verwerkt en eerlijk gezegd vind ik ze best lekker, maar hoeft het voor mij niet elke dag….maar in dit recept mogen ze gewoon niet ontbreken en begin ik de kikkererwt zo langzamer hand wel te waarderen, zeker nadat ik onlangs wat leuke onverwachte mogelijkheden voorbij zag komen met kikkererwten.
Dit is best een pittig gerecht, maar zelfs de kids smullen ervan!
Je bent nodig:
-2 uien
-4 tenen knoflook
-1 stukje gember van 2 cm geraspt
-2 paprika’s
-1 blokje kippenbouillon
-2 gedroogde rode pepers (vers kan ook)
-15 gram verse koriander (is een half bosje uit de supermarkt)
-1 tl honing
-1 theelepel kurkuma
-2 theelepels Hindoestaanse kerrie
-8 drumsticks
-olijfolie
-1 blik uitgelekte kikkererwten (en afgespoeld)
-1 theelepel tomatenpuree
-snuf peper en zout
-citroen, korianderblad en yoghurt ter garnering.
*Pel de uien en knoflook, schil en rasp de gember, verwijder het zaad uit de paprika’s
*Doe in een keukenmachine: 1 ui, 1paprika, de knoflook, gember, pepers, koriander steeltjes, honing, specerijen en het bouillonblokje. Maal dit alles fijn in de machine tot een mooie gladde massa.
*Neem een grote braadpan waar minimaal 8 drumsticks op de bodem passen en verwarm deze op halfhoog vuur. Voeg wat olijfolie toe en bak hierin de drumsticks ongeveer 10 minuten mooi rondom goudbruin.
*Haal de drumsticks daarna uit de pan en leg ze even op een bord apart.
*Ga verder met dezelfde nog warme pan en doe hierin de andere grof gehakte ui die over is, net als de andere paprika in mooie grove stukken. Fruit deze even in de pan aan en voeg dan de curry pasta uit de keukenmachine toe en laat dit even 5 minuten goed doorwarmen.
*Giet hier 500 ml kokend water (waterkoker) bij
*Giet ook de uitgelekte kikkererwten en de tomatenpuree er bij, samen met een snufje peper en zout.
*Roer alles goed door en voeg dan de drumsticks weer toe en leg de deksel op de pan.
Laat dit alles 45 minuten lekker pruttelen.
*Bij het opdienen kun je garneren met partjes citroen, het blad van de koriander en een paar lepels yoghurt.
Wij aten hier basmati rijst bij, maar je kunt natuurlijk ook voor een ander type rijst, couscous of naanbrood kiezen.
En een tip! Wanneer je een curry pasta of iets dergelijks maakt en je machine kom is van plastic, giet de pasta na het maken over in een glazen kom.
Dit voorkomt lelijk gekleurd plastic. Gelukkig ken ik deze truc al wat langer….maar voor diegenen onder ons die het nog niet weet 😉