Sponsors

  • HULSKERS | Fotografie - Trouwreportages - Wall of Fame - Portret - Food
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.

Koken met onkruid…..tja is het dan nog wel onkruid? Het woekert vaak enorm, maar daar in tegen in grote getallen te verkrijgen.
Ik heb al een tijdje “het grote wildplukboek” van Edwin Florès in huis en vond het tijd deze weer uit de kast te halen, want alles bij ons in de tuin en in de bosranden groeit gestaag. Vorig jaar had ik er eerder bij moeten zijn zeg maar.
Ik zag verscheidene plantjes voorbij komen in mijn tuin en in het boek…..en dan moet je daar natuurlijk iets mee doen.
Wat dacht je van brandnetelsoep, of rabarber van de Japanse duizendknoop, salade van kleefkruid, bloemenboter van madeliefjes, siroop van paardenbloem, decoratieve pinksterbloemen, stamppot van zevenblad en likeur van jonge dennenscheuten.
Het zal allemaal nog wel een keer op deze blog voorbij komen.
Vandaag koos ik voor een pesto van Hondsdraf.
Hondsdraf ziet er op het eerste gezicht uit als een soort munt-plantje, maar dan met mooie kleine paarse bloemetjes.
En ik kan je vertellen……het woekert hier!!!
Je kunt hem plukken van de lente tot de winter, mits je hem laat staan natuurlijk. (hij word maar 50 cm hoog)
Dit plantje is overal in Nederland wel te vinden en kun je gebruiken voor het maken van pesto’s, verwerken in salades en de bloemetjes kun je verwerken als decoratie.
Het is een ontstekingsremmend en vochtafdrijvend plantje.
En in de oudheid werd dit plantje zelfs gebruikt als bitterstof voor het maken van bier, toen er nog geen hop werd gebruikt.
Het plantje ziet er alleen al leuk en vrolijk uit….

Ik ging aan de slag met een pesto van Hondsdraf.
Eerlijk bekend, ik heb geen hoeveelheden afgemeten en ben op gevoel lekker bezig geweest.
De ingrediënten die ik gebruikte waren:
-flinke hand, wel twee denk ik Hondsdraf
-Geraspte belegen geitenkaas
-snuf Keltisch zeezout
-snuf versgemalen peper
-1 flinke teen knoflook
-paar eetlepels extra viérge olijfolie

De Hondsdraf ontdeed ik van de mooie, kleine blauwe bloemetjes en de blaadjes.
De blaadjes gebruik je voor de pesto en de bloemetjes gebruik je als laatste ter decoratie.
Doe alle ingrediënten in een blender en mix dit tot de gewenste dikte.
Schep het in een leuk schaaltje en decoreer met de kleine, blauwe bloemetjes.
We aten dit bij opgebakken aardappeltjes en vlees dat in een Italiaanse rode tomatensaus werd gestoofd.
Nou, dit smaakte ons wel! Dus zeker voor herhaling vatbaar.

www.madebymargreet.nl_DSC_8552 www.madebymargreet.nl_DSC_8561 www.madebymargreet.nl_DSC_8564 www.madebymargreet.nl_DSC_8567

Categories: Culi

Comments are closed.