Sponsors

  • HULSKERS | Fotografie - Trouwreportages - Wall of Fame - Portret - Food
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.

Al eens eerder had ik een aubergine soep gemaakt, een mooie lichte soep met knoflook en oregano.
Nu wilde ik wel eens een andere variant maken en kwam een recept tegen , dat mij erg deed denken aan een groenten soep die we onlangs een keer aten in een lunch cafe.
Lekker pittig en niet standaard….tenminste nog niet 😉
Ik kwam een recept tegen op ilovehealth.nl. Zij noemde het een Arabische Aubergine soep.
In het recept stond dat je er Harissa in moest gebruiken, maar dat had ik niet zo snel voor handen, dus koos ik voor een lepel sambal.
Harissa is op zich helemaal niet moeilijk zelf te maken, maar vandaag was ik in de snelle bui.
Harissa bevat nog wat meer ingrediënten dan sambal zoals karwij, komijn en koriander. Dus met Harissa zul je nog meer de Arabische smaken naar voren halen.
Dus het recept voor de Harissa krijgen jullie nog van mij tegoed!
Deze soep is echt heel erg lekker…. ik heb er direct een kommetje van genomen, terwijl het eigenlijk voor vanmiddag bedoelt was, bij de lunch.

Je bent nodig:
-1 rode ui in kleine stukjes gesneden
-2 tenen knoflook fijngesneden
-1 aubergine in stukjes gesneden
-1 blik/pot kikkererwten afgespoeld en uitgelekt(400gram)
-1 blik/pot gepelde tomaten/stukjes tomaat (400 gram)
-1 tl harissa (of sambal)
-1 stokje ceylon kaneel
-0,7 liter water
-1 groente bouillonblokje zonder teveel zout en overige foute e-nummers
-1 lepel kokosvet
-verse koriander voor garneren
-versgemalen peper en keltisch zeezout naar smaak

Zet een soeppannetje op het vuur en verhit hierin het kokosvet.
Voeg de gesnipperde ui en knoflook en kaneelstokje toe en fruit dit goed.
Voeg de blokjes aubergine toe en laat deze even kort mee fruiten.
Daarna voeg je de tomaten(pulp), het water en het bouillonblokje toe.
Laat dit 15 minuutjes doorkoken.
Verwijder nu het kaneelstokje.
Voeg daarna de uitgelekte kikkererwten en de Harissa toe en warm het nog even goed door.
Daarna de staafmixer door de soep halen, voor een mooie gladde emulsie.
Breng het op smaak met peper en zout.
Bij het uitserveren kun je de soep af garneren met wat verse koriander.

www.madebymargreet.nl_DSC_7969 www.madebymargreet.nl_DSC_7976

Categories: Culi

Comments are closed.