Wat je allemaal wel niet met thee kan doen!……eerder heb ik al eens spicey almonds gemaakt en nu heb ik hetzelfde met thee gedaan.
Voor deze theenoten heb ik een lapsang souchong gebruikt, zodat je een beetje een rokerig en spicey smaakje krijgt.
Uiteraard kun je dit op vele manieren maken en variëren met smaak.
Om de kruiden en thee aan de noten vast te krijgen , heb je een plakmiddel nodig en en dat kan op diverse manieren.
Zo kun je honing gebruiken, golden syrup, maar ook gewoon het eiwit van een ei. Met golden syrup krijg je een wat knapperiger effect.
Mix de kruiden/thee met het plakmiddel en roer hier de ongebrande noten door, zodat alles mooi bedekt is.
Voor deze “gerookte theenoten” heb ik het volgende gebruikt:
150 gram ongebrande/ongezouten notenmix
2 eetlepels honing
2 theelepels theebladeren
½ theelepel chilipoeder
snuf keltisch zeezout
snuf versgemalen peper
Verwarm de oven voor op 150 graden.
Bekleed je bakplaat met bakpapier en leg hierop de noten die een mooi dun bedekt laagje theemengsel hebben.
Rooster ze in de oven ongeveer 20 minuutjes en laat ze daarna op diezelfde bakplaat afkoelen.
Wanneer ze zijn afgekoeld laten ze makkelijk los van het bakpapier en kun je ze eten.
En voor je het weet is het bakje half leeg……