Sponsors

  • HULSKERS | Fotografie - Trouwreportages - Wall of Fame - Portret - Food
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.

Marble eggs? Is dat iets nieuws! nee het zijn eieren die veel in Azië worden gegeten als voorafje of als snack worden verkocht op straat.
Ze worden Marble Eggs genoemd omdat ze een gemarmerd uiterlijk hebben.
Omdat ze vaak in thee gekookt worden worden ze ook wel Tea Eggs genoemd.
Nu ik met mijn opleiding tot Thee Sommelier bezig ben kom ik natuurlijk een hele hoop informatie en recepten tegen die ik allemaal wel een keer wil uitproberen.
Zo kwam ik op een paar engelstalige sites verschillende recepten tegen met Marble Eggs.
Dus zo gelezen en hup de keuken in.
Het is niet moeilijk, maar het vergt wel veel wachttijd en je kunt ze gerust een dag van te voren maken, zodat het theemengsel goed kan intrekken en je mooie diep bruine lijnen over de eieren krijgt.
De eieren blijven natuurlijk gewoon naar ei smaken, maar….met een paar extra smaaktonen en een superleuk uiterlijk.
Ik heb dit recept gebruikt voor 6 eieren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat ben je nodig:
-6 grote eieren
-3 eetlepels sojasaus
-1 theelepel grof (keltisch) zeezout
-1 eetlepel zwarte thee (in dit geval een niet gerookt lapsang souchong)
-4 steranijs
-1 (ceylon) kaneelstokje
-rasp van 1 sinaasappelschil
-1 theelepel zwarte peperkorrels
-1 theelepel rietsuiker

Je neemt een pan en doet hierin de eieren. Vul de pan met water, zodat de eieren goed onderstaan.
Breng het water aan de kook en laat vanaf dat punt de eieren 2 minuten koken.
Daarna giet je het water af en laat je de eieren afkoelen in koud water. Dit kan in dezelfde pan.
Wanneer de eieren net zijn afgekoeld ga je ze voorzichtig met de achterkant van een mes lichtjes kapot slaan, zodat je scheurtjes in de schalen krijgt en doe ze weer terug in een pan met water.
Zorg je ervoor dat ze weer goed onderstaan in het water en voeg je de bovenstaande ingrediënten toe en verwarm je dit weer tot het kookpunt en laat je het geheel zo’n 3 uur pruttelen.
Zorg er wel voor dat de eieren constant onder water staan. Voeg desnoods wat water toe , wanneer de eieren bloot komen te liggen.
Laat de eieren afkoelen en laat ze een nachtje in hetzelfde vocht in de koeling staan.
De volgende dag kun je de schaal verwijderen en heb je mooie gemarmerde eieren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Categories: Thee Blog

Comments are closed.