Sponsors

  • HULSKERS | Fotografie - Trouwreportages - Wall of Fame - Portret - Food
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.

Onlangs weer wat lekkers gemaakt dat ik echt even met jullie wil delen.
Kleine pittige pompoen pannenkoekjes.
Soms vraag je je wel eens af wat je allemaal wel  niet met pompoen kan doen!
Veel dus!
En wat niet geheel onbelangrijk is……de kids smullen ervan. De oudste wilde de volgende dag een paar overgebleven pannenkoekjes mee naar school (koud).
Jamie oliver blijft een inspiratie bron 😉
Ik heb het beslag in een blender gemaakt en de pannenkoekjes gebakken in een crepe-pannetje. Dus de vaat viel ook nog mee 😉
Voor ongeveer 12-15 pannenkoekjes heb je het volgende nodig.
-250 gram fles pompoen
-scheut olijfolie
-3 flinke knoflooktenen
-vers gemalen peper
-snuf keltisch zeezout
-stukje gember van 2 cm geraspt of fijngesneden
-takje salie uit eigen tuin fijngesneden
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Je schilt de pompoen, daarna snijd je hem in stukken en leg je de stukjes in een ovenschaal.
Voeg peper, zout, gember, salie, gember, knoflook en een scheut olijfolie toe en hussel alles goed met elkaar.
Zet de ovenschaal ongeveer 40 minuten in de oven en laat de pompoen mooi zacht worden.

Daarna laat je de pompoen iets afkoelen en schep je de knoflook, gember en salie er iets af, zodat je alleen pompoen overhoud om in de blender te doen.
Nu voeg je de volgende ingrediënten toe:
-1 ei
-270 ml volle melk
-150 zelfrijzend bakmeel (spelt, zelfgemaakt)
-1 verse rode peper in stukjes (met zaad)
– flinke tak verse rozemarijn (uit de tuin)
-20-30 gram parmezaanse kaas in stukjes of geraspt
-halve nootmuskaat geraspt
Laat de blender (keukenmachine) zijn werk doen, en maak er een mooi glad beslag van.
Nu kun je gaan bakken. Neem een sauslepel, deze geeft precies het goede formaat pannenkoekjes. Je kunt er wel 3 a 4 stuks in 1 pan  tegelijk bakken.
Verhit de pan, voeg een klein beetje olijfolie toe en schep wat beslag in de sauslepel (kleine soep opscheplepel).
Schenk dit in de pan en bak de pannenkoekjes op matig vuur ongeveer 2 tot 3 minuten per kant, tot ze mooi gaar en lichtbruin zijn.
Je kunt ze ook prima weer opwarmen in de oven op een lage temperatuur.
Serveer met wat frisse sla en parmezaanse kaas.
Ook past een zelfgemaakte pesto hier goed bij.

pesto:
Alles in de blender en mixen maar:
-2-3 handen rucola sla
-2 tenen knoflook
– handje licht geroosterde pijnboom pitten
-mix van groene en zwarte olijven (handje vol)
-versgemalen peper
-snuf keltisch zeezout
-scheut olijfolie extra virgin

 

Categories: Culi, Slider

Comments are closed.