Sponsors

  • HULSKERS | Fotografie - Trouwreportages - Wall of Fame - Portret - Food
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.

Met enige regelmaat eten wij kliekjes met Tortilla’s.
Ja…van die pannenkoekjes waar je vulling op legt, mooi dubbelt vouwt en dan probeert op te eten zonder te knoeien.
We hebben verschillende recepten uitgeprobeerd voor het maken van deze tortilla’s en eindelijk hebben we ondertussen één die telkens weer goed lukt en vele malen beter smaakt, dan die kant en klare uit een zakje uit de winkel.
Gewoon een stukje vlees wat over is van de vorige dag samen met wat groente of salade, wat zelfgemaakte sausjes en een dot zure room.
Zo makkelijk en zo lekker!
Nu we niet meer in de grote stad wonen en hier geen bezorg brommer kunnen bellen is dit toch wel goed alternatief geworden. EN….de kinderen smullen hier ook van en kunnen hun eigen groenten etc kiezen. (sla, rauwe wortel, tomaat, komkommer, radijs en natuurlijk gebakken en/of gekookte groenten, stukjes vlees of vis)
Nu hebben wij bijna altijd wel producten in huis die we er makkelijk even bij kunnen snijden (witte kool, rode kool, avocado, pepers) en ook zelfgemaakte sauzen hebben we in de koeling staan.

Maar hoe maken wij deze tortilla’s nu?
Voor 12 tortilla’s ben je het volgende nodig:
-250 gram speltbloem
-½ theelepel keltisch zeezout
-4 theelepels extra vierge olijfolie
-2 theelepels wijnsteenbakpoeder
-200 ml lauw water
Doe alle ingrediënten in je keukenmachine (deeghaak) en mix het tot deeg. (kan wat plakkerig zijn)
Neem het deeg uit de kom en vorm er een grote bal van. Leg deze bal weer terug in de kom, waar je eerst weer een beetje bloem in hebt gedaan, tegen het plakken.
Dek de kom af met wat vershoudfolie of een theedoek en laat het een half uurtje rusten.
Ondertussen kun je dus lekker met je vullingen aan de gang.
Na het half uurtje bebloem je je aanrecht en je deegroller en neem je de deegbal uit de kom. Verdeel deze deegbal in ongeveer 12 kleine stukken en maak van deze stukken ook weer mooie balletjes.
Nu ga je elk balletje goed uitrollen tot een mooie dunne ronde platte “pannenkoek”.
Verhit de crepe pan of koekenpan, zonder boter of iets dergelijks. Je bakt deze tortilla’s in een droge, hete pan.
Bak elk uitgerold lapje ongeveer een minuut aan beide zijden. Je zult zien dat het deeg gaat bobbelen in de pan. Dit is een goed teken.
Wanneer je de tortilla’s langer dan een minuutje per zijde bakt, gaan ze hard worden en dan kun je ze niet meer rollen.
Je wilt je vulling natuurlijk in de tortilla vouwen 😉
Zoals je ziet is de voorbereiding wat langer dan het bakken zelf.

Hieronder nog wat leuke ideeën als vulling:
– gehakt rul gebakken en op smaak gebracht met zout, peper, tabasco, knoflook. Aangevuld met gebakken champignons, paprika, kidneybonen, mais, rauwe ui, plakjes avocado en een dot zure room.
-stukjes overgebleven vis/vlees fijngesneden of fijngeplukt met verse kruiden, pepertjes en zelfgemaakte koolsalade.
-kip, stukjes geitenkaas, walnoot en wat verse sla
-chili con carne
En zo kun je natuurlijk nog even verder in je koelkast kijken naar wat leftovers en probeer wat combi’s uit, want soms verwacht je het niet, maar smaakt het super.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Categories: Culi

Comments are closed.