Sponsors

  • HULSKERS | Fotografie - Trouwreportages - Wall of Fame - Portret - Food
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.

Altijd maar met eten bezig zijn…zelfs op vakantie.
Vooral als je wat afgelegen in de bossen van Zweden verblijft.
Zo hebben we heerlijke verse vis en paling gegeten en zweedse aardappelgratin gemaakt.
Maar in Zweden kun je ook prima voedsel in de bossen vinden , zoals paddestoelen en allerlei soorten bessen.
We zagen al vele inwoners met witte emmertjes door de bossen en hebben onszelf er ook aan gewaagd. Het werden zure vossenbessen.

Deze hebben we in een pannetje laten pruttelen met wat water en suiker, totdat het een wat lobbige vloeistof werd. Daarna overgeschonken in een glaasje en binnen enkele minuten had het al de dikte van een stevige jam.
Door de zure smaak, goed te combineren met lekker fris ijs en natuurlijk gewoon op de pannenkoeken. Deze bessen passen ook erg goed als saus bij wild eten.

Categories: Culi

Comments are closed.