Bliss Balls…klinkt heel wat. Het is dan ook een ware trend om tegenwoordig je gasten iets anders voor te zetten dan een gewone bonbon bij de koffie of om een andere aanvulling op het kaasplankje voor te schotelen.
Een bliss ball is nog steeds een mooi klein balletje die heel goed door kan gaan als een bonbon. Vorig jaar maart maakte ik fruit en noten truffels met pistache en Grand Manier.
Dit keer een eenvoudige variant, die echt heel snel op is! Zelfs de kids vinden hem lekker.
Deze bliss balls passen goed in een bewust voedingspatroon. Ten eerste omdat je weet wat erin zit en dat is niet veel en ten tweede zijn de ingrediënten wat mij betreft allemaal goedgekeurd 😉
Van dit recept kun je ongeveer 25 balletjes draaien, dus genoeg om als traktatie te maken voor op je werk of school.
Wat ben je nodig:
-keukenmachine
-150 gram verse dadels (pit eruit halen, als deze er nog in zit)
-100 gram havermout/havervlokken
-2 eetlepels rauwe cacao-poeder
-1 theelepel vanille extract
-2-4 eetlepels kokosrasp
-35-40 ml water en wat extra
Doe de ontpitte dadels, de havermout, het cacaopoeder, het vanille extract in de keukenmachine. Voeg hier 35-40 ml water aan toe en laat de machine zijn werk doen. Wanneer je een mooie kneedbare consistentie hebt, kun je balletjes gaan draaien.
Neem een kommetje met wat water en een bordje waar je het kokosrasp op strooit.
Nadat je balletjes van het mengsel hebt gedraaid, haal je het balletje kort door het water en daarna rol je het balletje door de kokosrasp.
Laat ze daarna nog ietwat opstijven in de koeling en uiteraard kun je ze in een bakje met deksel in de koeling bewaren.
Maar neem van mij aan…..dat ze niet lang in de koeling zullen staan.