Sponsors

  • HULSKERS | Fotografie - Trouwreportages - Wall of Fame - Portret - Food
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.

Het was wat druk de afgelopen tijd en kon me ook helemaal niet concentreren om met het geen bezig te zijn wat ik graag doe…in de keuken staan, lekker dingen uit proberen en het op de plaat vastleggen.
Maar nu breekt er weer een periode aan, waarin ik weer helemaal los kan gaan 😉
Vorige week had ik een flink bosje bloemen bij mijn ouders uit de tuin gescoord…..Bieslookbloemen!
Deze zien er zo gezellig uit EN….kunnen goed in de keuken gebruikt worden.
Wanneer er bloemen in je bieslook komen, word het tijd om ze eruit te knippen, met steel en al. Dit komt namelijk ten goede van de bieslookplant.
Het is jammer om niks met deze bloemen te doen……ze hebben namelijk een hoge sierwaarde en zijn gewoon eetbaar en smaken uiteraard naar bieslook.
Je kunt ze vers bijvoorbeeld verwerken in salades.
Ik heb ze in bosjes aan mijn droogrek in de keuken hangen, zodat ze wanneer ze droog genoeg zijn in pot bewaard kunnen worden.
Ook heb ik al een recept voorbij zien komen, waarbij ze de bloemen inmaken. Als ik zover ben, dan deel ik dit natuurlijk met jullie 😉
Maar Margreet kennende heeft zij geen geduld en ben ik aan de slag gegaan met een paar bieslook bloemen en heb ik een lekkerer kruidenboter gemaakt.
Lekker voor op een stokbroodje bij de BBQ, maar ook gewoon lekker om als klontje over je vers warm bereide groenten te laten smelten.
(Roomboter is geen slecht product, zolang je geen dikke lagen op je brood smeert en het niet hoger verhit dan 160-170 graden. En het is altijd beter dan margarine en bakboters uit fles)

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor kruidenboter ben je nodig:
125 gram ongezouten roomboter
1 theelepel gesneden bieslook, vers/gedroogd
1 theelepel gesneden franse dragon, vers/gedroogd
1 theelepel gesneden dille, vers/gedroogd
1 teen knoflook, fijngesneden
snuf peper en keltisch zeezout
Een paar druppels limoensap
5 bieslook bloemen van het bloemsteeltje gerist.
Zorg ervoor dat de roomboter op kamertemperatuur is, zodat je deze mooi zacht kan roeren met een vork.
Voeg alle ingrediënten toe en mix het goed.
Ter decoratie kun je een extra bieslook bloem bewaren en als laatste de bloemblaadjes er overheen strooien.
Wanneer je verse kruiden gebruikt, zal de smaakt veel intensiever zijn.

Binnenkort een pittige variant kruiden boter!

Categories: Culi

Comments are closed.